Healing van hart en ziel

Zou je ook wel eens:

Je hart en en je ziel willen bevrijden van negatieve gedachten, gevoelens en emoties?
Oude beperkende patronen achter je willen laten?
Genieten van de rust en de vrijheid die je dan in je lichaam en geest voelt?
Even helemaal bezig zijn met de jij die je werkelijk bent?
De tijd nemen om je leven te creëren zoals jij dat wilt?

Dat kan nu!

Deze healing van hart en ziel is een eenmalige behandeling van 2 uur die er op gericht is om je te bevrijden van alle energieën en patronen die je niet meer dienen en die niet goed voor je zijn. Wanneer je vrij bent van al deze storende factoren, kun je gaan leven als de krachtige, scheppende mens die je bent.

Oude patronen

Deze healingmethode spoort oude en vervormde patronen op waar ons onderbewustzijn nog steeds energie aan geeft. Ook al hebben wij nog zoveel werk gedaan om onze vraagstukken op te helderen, vaak blijft er bewustzijn ontbreken, waardoor een volledig begrijpen uitblijft. Als gevolg daarvan creëren wij keer op keer soortgelijke patronen in ons leven, vaak leven na leven, om onszelf iedere keer opnieuw de kans te geven onszelf te bevrijden. Daarbij komt ook nog dat iedere angst of emotioneel overblijfsel waar wij met betrekking tot een bepaald onderwerp aan vasthouden, het probleem nog verder vervormt, waardoor het bijna onmogelijk is om het volledige beeld te zien. De bekrachtigende healing werkt op een manier waarbij onze innerlijke geest ons kan helpen om door deze zelfgemaakte en beperkende barrières heen te breken.

Het Hier en Nu

Tijdens de healing gaan we ook op zoek naar verdwaalde delen van onszelf. Op het moment dat wij gekwetst worden of dat er dingen gebeuren die wij niet kunnen verwerken, blijft er als het ware een stukje van onszelf achter in die situatie. Omdat onze ziel steeds op weg is om heel te worden, blijven wij op alle mogelijke manieren pogingen ondernemen om ons te verenigen met dat deel wat is achtergebleven. Dat deel kan zich echter pas weer met ons verenigen wanneer de situatie waarin het is blijven vastzitten volledig wordt begrepen en verwerkt. Dat is ook de reden waarom wij steeds weer opnieuw situaties aantrekken die op een of andere manier lijken op dat wat in het verleden gebeurd is. Aan al die onverwerkte zaken blijven wij energie geven totdat ze verwerkt zijn en losgelaten kunnen worden. Tijdens de healing gaan we deze delen opsporen en terug in balans brengen. Wij halen dat deel van onszelf terug uit de situatie en brengen dat naar het hier en nu. Daarmee worden we heel, in eenheid met onszelf.

Naast de verbinding met delen van onszelf die niet in het hier en nu zijn, zijn wij ook verbonden met mensen, dieren en dingen die een rol spelen in ons leven of die in het verleden een rol hebben gespeeld. Wanneer je veel van iemand houdt, of een intense emotie voelt voor iemand, dan geef je als het ware een stukje van jezelf aan die ander, waarmee je een energetisch lijntje creëert. En andersom natuurlijk. Wanneer je dat stukje van jezelf niet terug haalt, dan blijf je met die persoon verbonden, ook al maakt die op dit moment geen deel meer uit van je leven. Op die manier kunnen zijn of haar gedachten en gevoelens je nog steeds beïnvloeden. Het gaat hier niet om de gezonde verbindingen vanuit onvoorwaardelijke liefde, maar om de oneigenlijke lijntjes die wij creëren vanuit angst, begeerte, bezitsdrang, macht of controle. Dit bepaalt waar wij onze energie aan geven. Wanneer deze lijnen zijn schoongemaakt, hebben wij de keuzevrijheid om onze energie in te zetten voor een leven zoals wij dat werkelijk wensen.

Thematische vraagstukken

Omdat wij vaak leven na leven terugkeren op aarde om ons te ontwikkelen, kijken we tijdens een bekrachtigende healing ook naar onopgeloste vraagstukken uit vorige levens of naar de thema’s die nog steeds actief zijn in ons leven, ook al ben je er voor je gevoel al helemaal klaar mee. Met het thema bedoel ik dat je steeds opnieuw met dezelfde problematiek of vraagstukken worden geconfronteerd. De rollen kunnen variëren, maar het basisthema blijft hetzelfde. Het blijkt dat de oorsprong van een dergelijk thematisch vraagstuk ligt in een gebeurtenis in een ver verleden die op het allerdiepste niveau van ons wezen heeft ingegrepen. Hierdoor is een gedachteprogramma of overtuiging ontstaan die ons beperkt of vastzet. Zulke overtuigingen liggen vaak diep in ons onderbewuste begraven. De gedachteprogramma’s zijn bij voorbeeld: “Het is niet veilig om lief te hebben, het is niet veilig om in mijn kracht te staan of het is niet veilig om te zijn wie ik ben.” Kun je je voorstellen hoe het voelt om zonder angst en vanuit volheid helemaal te zijn wie jij bent? En besef je dat wanneer je dat kunt, je anderen ook zonder angst en vanuit volheid helemaal laten zijn wie zij zijn. Wanneer je dat punt hebt bereikt, dan ben je vrij. Dan zijn wij allemaal vrij. En wanneer we allemaal vrij zijn, dan zijn we een. Dan hoeven we geen afgescheidenheid meer te creëren om onszelf veilig te voelen.

 Collectief bewustzijn

Een van de krachtigste peilers van de healing van hart en ziel is het werken met het collectieve bewustzijn. Met het collectieve bewustzijn wordt de energie bedoeld die zich buiten ons lichaam bevindt en waarmee wij verbonden zijn door middel van de energiepatronen die wij op ons lichaam dragen. Omdat wij verbonden zijn met het collectieve bewustzijn, zal dit bewustzijn veranderen wanneer wij dat doen. Wanneer wij vrij worden, wordt het collectieve bewustzijn ook meer vrij. Door de eeuwen heen hebben wij als individu, als gemeenschappen, families, culturen of religies allerlei voorwaarden gesteld aan liefde en die voorwaarden beletten bijna ieder menselijk wezen om werkelijk te zijn wie hij of zij is. En dit creëert haat, oorlog en afscheiding. Omdat wij dit collectieve bewustzijn mede hebben gecreëerd, zijn wij vaak al levens lang met deze vernietigende energie verbonden en voelen wij het als onze verantwoordelijkheid om hier iets aan te doen. Tijdens de healing kun je deze zielemissie voltooien. Dit alleen al geeft zoveel rust, vrede en vrijheid en zal je leven voorgoed veranderen.

 Eigen kracht

Tijdens de sessie ben ik niet degene die jou genezing biedt. Wat ik wel doe is jou een veilige ruimte bieden, waarin genezing mogelijk is. Het is zo lang gewoon geweest om te geloven dat iemand anders alle antwoorden heeft en dat iemand anders beter weet hoe wij ons leven moeten leiden. Alsof die ander een handboek gekregen heeft en wij niet. We leven nu in een tijd waarin wij allemaal onze eigen kracht terug gaan nemen en herontdekken dat wij niet meer naar een ander hoeven te kijken voor de oplossing of de genezing. Het belangrijkste dat ik daarin kan doen, is een veilige ruimte  scheppen, waardoor jij in staat bent om de antwoorden in jezelf te vinden. Een veilige ruimte voor jou waarbinnen jij je kunt afstemmen op jezelf, terug komt in harmonie en balans en opnieuw verbonden met je innerlijke waarheid. Ons oorspronkelijke zelf is het aspect van ons dat weet hoe het vrij en authentiek moet leven.

Wanneer kies je voor deze healing?

We maken allemaal dingen mee in ons leven. We hebben fijne, maar ook verdrietige en pijnlijke ervaringen. En wanneer emoties als verdriet, eenzaamheid, boosheid, verlatenheid, pijn, angst of onmacht in ons lichaam blijven zitten, zullen we ons uiteindelijk moe en soms zelf uitgeput gaan voelen.

Je kunt bij voorbeeld denken aan:

–      Werksituaties, verlies van werk
–      Burnout
–      Geldzorgen
–      Problemen rond (het aangaan van) relaties
–      Verbroken relatie(s)
–      Verlies van een partner, kind of familielid
–      Ervaringen uit jeugd of verleden
–      Nasleep van een ongeval
–      Ziekteprocessen, operaties, bevalling
–      Angsten
–      Thema’s als eenzaamheid, onzekerheid etc.

Al deze situaties kunnen er voor zorgen dat ons leven zwaar wordt en het kan voelen alsof we geen energie meer hebben om te leven zoals we dat het liefste zouden doen: gelukkig, blij, gezond en vrij.

De bekrachtigende healing helpt je op een heel zachte en eenvoudige manier om jezelf te bevrijden van oude emoties en oude gevoelens. Je kunt de healing zien als een grote schoonmaak, waarna je meer ruimte en energie hebt om een fijn leven voor jezelf te creëren. Vrij van oude ballast uit het verleden.